ParlamentiNinja

Az MNB készíti a költségvetést?

Nyugdíjon át büntetné az MNB a gyermekteleneket?

2019. március 12. - ParlamentiNinja

A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként.

Legújabb elvetemült ötlete, hogy a nyugdíjasok kezdő nyugdíjának mértékét a vállalt gyermekek számától tenné függővé. Ennek megfelelően, azok kapnák a ledolgozott munkájuknak megfelelő mértékű nyugdíjat, akik két gyermeket vállaltak. Azok, akik csak 1 gyermeket vállaltak, számukra 20%-kal, a gyermekteleneknek pedig 40%-kal csökkentené Matolcsy a nyugdíjukat! Azok, akik viszont 2-nél több gyermeket vállalnak, minden további gyermek után 20%-kal növelt nyugdíjat kapnának.

Bár vannak országok, ahol a gyermekvállalást a nyugdíjakban kis mértékben jóváírják, de kimondott büntetést sehol sem alkalmaznak. Ilyen jellegű büntetést, legfeljebb kommunista berendezkedésű országokban alkalmaznak. - A Rákosi-rendszerben Magyarországon is volt ilyen az 50-es években...

Az ilyen jellegű intézkedések gyakorlatilag az utcára lökik azokat a személyeket is, akik adott esetben önhibájukon kívül maradtak gyermektelenek, de alapvetően igazságtalanná teszi a nyugdíjak elosztását. Egy ilyen intézkedés a gyermekteleneket vagy örök munkára vagy pedig az utcára löki, mivel a majd' felére zsugorodó nyugdíjból biztosan nem fogja tudni fenntartani magát egy nyugdíjas.

A konkrét számok egyébként Matolcsy tanácsadóitól Botos Józseftől és Botos Katalintól szivárogtak ki, a konkrét javaslatba már nem kerültek be, de ha nem lesz megfelelő ellenállás, akkor gond nélkül szavazhat meg egy ilyen javaslatot a Parlament.

Bár a Kormány jelenleg kijelentette, hogy elhatárolódik saját nemzeti bank elnökétől, de bizonyosan e mögött csak az áll, hogy jönnek a választások, és egy ilyen javaslat felvállalása a választások előtt rendkívül csökkentené a Fidesz népszerűségét.

A Parlamenti Ninja...

A Parlamenti Ninja, azért parlamenti ninja, mert bár még szeretné magát inkognitóban tartani, de az álarcát hamarosan le fogja vetni. A cél nem más, mint egy komplex politikai program kidolgozása a 2022-es országgyűlési választásokra, ahol a Fidesszel szemben egy valós politikai ellenfélként léphet fel.

Ehhez azonban, először az ellenzéket kell legyőzni. Azt az ellenzéket, ami saját magát darabolja, a jelenleg regnáló hatalom kénye-kedve szerint.

Természetesen nem csak a programunkon fogunk dolgozni, hanem a napi politikai döntéseket is mélyen ki fogjuk elemezni. Le fogjuk leplezni a csúsztatásokat, és mindazt, ahogy a kormány hülyére nézi az embereket!

A Parlamenti Ninja dolgozott korábban szakmai tanácsadóként az MSZP-SZDSZ koalíciónak. Jelenleg szakmai tanácsadója a FIDESZ-nek. Sajnos azonban nem ért egyet egyik oldal tevékenységével sem, ezért önjáró üzemmódra kapcsol.

Megkérdezték a Ninjától, hogy szerinte sajtószabadság van-e? Azt válaszoltam, hogy igen. Később sajnos beleszaladtam abba, hogy egy írásom vissza kellett vonnom, mert azonnal kirúgtak volna az állásomból. - Szóval most, megágyazok arra, hogy kirúghassanak! De nem fogom szó nélkül hagyni, és kimondom:
MAGYARORSZÁGON MA NINCS SZÓLÁSSZABADSÁG! Nem, hogy sajtószabadság.

Hogy miért tud győzni a Fidesz? Csak azért, mert egy életképtelen ellenzékkel kell "megküzdenie". A Ninja viszont harcba száll!