ParlamentiNinja

ParlamentiNinja

Az MNB készíti a költségvetést?

Nyugdíjon át büntetné az MNB a gyermekteleneket?

2019. március 12. - ParlamentiNinja

A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként.

Legújabb elvetemült ötlete, hogy a nyugdíjasok kezdő nyugdíjának mértékét a vállalt gyermekek számától tenné függővé. Ennek megfelelően, azok kapnák a ledolgozott munkájuknak megfelelő mértékű nyugdíjat, akik két gyermeket vállaltak. Azok, akik csak 1 gyermeket vállaltak, számukra 20%-kal, a gyermekteleneknek pedig 40%-kal csökkentené Matolcsy a nyugdíjukat! Azok, akik viszont 2-nél több gyermeket vállalnak, minden további gyermek után 20%-kal növelt nyugdíjat kapnának.

Bár vannak országok, ahol a gyermekvállalást a nyugdíjakban kis mértékben jóváírják, de kimondott büntetést sehol sem alkalmaznak. Ilyen jellegű büntetést, legfeljebb kommunista berendezkedésű országokban alkalmaznak. - A Rákosi-rendszerben Magyarországon is volt ilyen az 50-es években...

Az ilyen jellegű intézkedések gyakorlatilag az utcára lökik azokat a személyeket is, akik adott esetben önhibájukon kívül maradtak gyermektelenek, de alapvetően igazságtalanná teszi a nyugdíjak elosztását. Egy ilyen intézkedés a gyermekteleneket vagy örök munkára vagy pedig az utcára löki, mivel a majd' felére zsugorodó nyugdíjból biztosan nem fogja tudni fenntartani magát egy nyugdíjas.

A konkrét számok egyébként Matolcsy tanácsadóitól Botos Józseftől és Botos Katalintól szivárogtak ki, a konkrét javaslatba már nem kerültek be, de ha nem lesz megfelelő ellenállás, akkor gond nélkül szavazhat meg egy ilyen javaslatot a Parlament.

Bár a Kormány jelenleg kijelentette, hogy elhatárolódik saját nemzeti bank elnökétől, de bizonyosan e mögött csak az áll, hogy jönnek a választások, és egy ilyen javaslat felvállalása a választások előtt rendkívül csökkentené a Fidesz népszerűségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://parlamentininja.blog.hu/api/trackback/id/tr8714684332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.03.13. 17:12:55

@Sir Galahad: Azt gondolsz, amit akarsz. Na, a pontonkénti.
az 1, 3 egyben. Azt hiszem, fogalmad sincs, hogy mibe került a szolgáltató cégeknek letárolni, megjeleníteni a FIDESZ büszkeségét, hogy mennyit spóroltál eddig a rezsicsökkentéssel. Adatbázis bővítés, számlakép változtatás, szoftver fejlesztés. Minden dolgozó x megadott nevelőjét letárolni, az szerinted semmiség. Jobbik eset, hogy a cégek csak befizetik, és az adóhatóság osztja, de az sem semmi.
4, Politikai kérdés. Akkor ne beszélj arról, hogy szerinted igazságos.
5, Azért az tény, hogy egy gyermektelent nem viszi el a gyermeke orvoshoz. A van-e szomszéd, ismerős, telik-e magán mentőre, az terelés részedről.
A másik leveled. , itthonra elutalja a magyar nyugdíjjáruléknak megfelelő összeget havonta, miért zárja ki, hogy német nyugdíjat kapjon, ha nyugdíjba megy? Nem zárja ki, csak keress egy hülyét, aki nem befekteti, vagy a kinti nyugdíjpénztárába fizeti be, hanem ide utalja adóba. Ennyi.
Na, a harmadik leveled. Ma írta valaki, hogy a politika nem a tisztességről szól. Ha most bevezetnek egy ilyen rendszert, aminek majd negyven év múlva lesz hatása, tegyék, ha mindenki tud róla. Ha a jövő évtől vezetik be, felrúgva a társadalmi megállapodást, az tisztességtelen, akkor is, ha megtehetik. Szerintem.

2019.03.13. 17:36:25

@FILTOL: Az ilyenek miatt, mint te, sajnálom a Magyarországon maradt normális embereket...
Szavazz csak legközelebb is a tolvajrabló fideszre!!

tede 2019.03.13. 17:37:19

Na jó, de ezt mondjuk a 40 év alattiaknál lehetne bevezetni csak, akik még tudnak erre reagálni.
Nem vagyok az ötlet ellen, ha nem visszamenőlegesen vezetik be, ahogy a fijjúk szokták.

élhetetlen 2019.03.13. 17:39:46

@szepipiktor: „Eleve nem vagy képbe!”, mondhatnám képben. „a normális embereket gyalázni, mert családot, gyerekekt szeretnének, ostoba és kirekesztő gondolkodás.”. Senki nem gyalázza őket. A lényeget nem érted. a CSOK ( a 10+ 10) csak az építési vállalkozókat segítette, és esetleg azokat, akinek már volt harminc millája. Ki segíti a kezdő tanár házaspárt, aki ennyi pénzt soha nem fog összeszedni albérletben. Pedig lehet, hogy normális gyerekeket nevelnének. Aki azt mondja, hogy a CSOK helyett normális áru bérlakások kellenének, nem a gazdagok támogatása, az nem torz gondolatú, és nem nemtagadó. Azt hiszem, elborult az agyad.

sebesbal 2019.03.13. 18:01:35

Az egész családtámogatás arról szól, hogy előnyben részesitjük a nagycsaládosokat a gyermektelenekkel szemben. Lényegtelen hogy az egyiket büntetjük vagy a másiknak adunk ajándékot, a vége ugyanaz: az egyik adóforintját megkapja a másik. A családtámogatás nyilván jó dolog, de nyilván kell legyen egy határa is. Pl. az már túlzás lenne, ha leszivnák az összes vérem, és véres hurkát csinálnának belőle a nagycsaládosoknak. Ráadásul hatékony se volna, mert akkor utána már tejelni se tudok. A társadalom és a gazdaság működtetéséhez nem csak apura meg anyura van szükség, hanem gyermekorvosra, pedagógusra, kéményseprőre, talán még politikusokra is.

Sir Galahad 2019.03.13. 18:07:03

@élhetetlen: Lehet, hogy tisztességtelennek tartod, de sajnos a nyugdíjrendszer a mostani formájában nem hogy 40, de hozzáértők szerint 20 évet se bír ki.

A költségeket szerintem eltúlzod. Az szja 1 % nyilvántartása se vitte csődbe az államot.

Persze, a gyereknek nem éri meg itthonra is járulékot fizetni. Nem azért fogja mégis megtenni, mert bolond, hanem mert nem akarja, hogy a szülője éhezzen.

5perc 2019.03.13. 18:15:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ha ugyanakkor pénzállományból valaki többet, kap, akkor a másik kevesebbet. Ha az egyiket jutalmazza, akkor a másikat bünteti. A többi rizsa.
Nem először jön fel ez az ötlet, pár éve egy vén hülye kdmp-s is megfuttatta már, csak nagy volt a felháborodás.
Nyilván nem igazságos, hogy a gyermektelenek adójukkal és járulékaikkal fizetik ki a gyermekesek lakását, autóját, a gyerek szociális, egészségügyi és oktatási szolgáltatásait - azaz ők teremtik meg a gyermeknevelés feltételeit! - aztán még a nyugdíjban is megbüntetik őket. De ez a kutyát nem érdekli, mert elég retardált van, akiket ilyen hangulatháborúval hergelni lehet. Egyszer talán vége lesz.

Peetee 2019.03.13. 18:21:32

Elfelejtik ezek a nagyurak, hogy sok tízezer honfitársuk, szavazók élnek krónikus betegségekkel. Krónikus betegség, ami gyógyszeresen kezelhető, de végigkísér az egész életen. A felelősségteljes gyermekvállalás alap feltétele, hogy alkalmas legyek annak a gyermeknek a felnevelésére. Ha nem érzem magam alkalmasnak rá, akkor b.meg nem fogok gyermeket vállalni. Még Zorbán elvtárs kedvéért sem. Önmagamat is éppen el tudom látni, teljesen esélytelen egy gyermek jelen állás szerint. Ezen alaposan átgondolt és megfontolt döntésem okán az én befizetett nyugdíjjárulékom miért ér kevesebbet, miért nem juthatok hozzá idős koromban, mi a f@szért gondolja úgy, hogy az nekem nem jár????

élhetetlen 2019.03.13. 18:25:53

@ProsTata: Szép hosszan írtál. Csak szemezgetek. „A tervezet benyújtására a ismét csak a kormány és a parlamenti képviselők, frakciók jogosultak”. Igen, és a pártfegyelem, Kövér nertást elmondja, hogy nem olvasta el a törvénytervezetet, de ha Kósa azt mondja, hogy jó, akkor jó. Mindenki igen gombot nyom. Miről akarsz, mint tudatlant felvilágosítani? A felneveltél két gyereket, a gyermektelenek adójából is (ovi, suli, gimi) de neked még jár valami plusz, azon kívül is, amit a felnevelésük során kaptál, amíg, aki a te gyerekeidre is fizetett adót, annak nem jár semmi. Mert az hú, de igazságtalan, hogy valaki az eddigi befizetései alapján kap nyugdíjat. Azt meg ne veszed figyelembe, hogy, ha vannak gyerekeid, akkor azok törődnek veled, elvisznek orvoshoz, stb., és nem magánmentőt kell hívnod. Tehát te csak befektettél az államnak, (letetted a társadalom asztalára a megújuláshoz szükséges hozzájárulásodat.), magadnak nem.

élhetetlen 2019.03.13. 19:04:29

@Sir Galahad: Nem én b@sztam el a magán lábra állást, hanem a FIDESZ, mert kellett azonnal a pénz.
Persze, eltúlzom. Az 1 % az egy tábla plusz, azonosítóval, amivel hozzácsapjál az összeget az érintetthez. Nem adatbázis módosítás és rendszermódosítás. Csak egy egyszer használatos program kell. De te biztosan jobban tudod. „Nem azért fogja mégis megtenni, mert bolond, hanem mert nem akarja, hogy a szülője éhezzen.„ Ez is logikus szerinted. Adót fizet a magyar államnak, amit arra költenek, amire akarnak, ahelyett, hogy pénzt küldene haza a szülőnek. Már komolyan kételkedek, hogy normális vagyok-e, hogy ilyen szinten kommunikálok veled.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2019.03.13. 19:08:58

Hiába!
Nincs gonoszabb egy zabigyereknél!

Sir Galahad 2019.03.13. 19:21:02

@élhetetlen: Az is egy lehetőség - itt is volt már szó róla - , hogy a külföldön élő gyerek nem fizet a magyar államnak, és a szülő megélhetéséről nyugdíj helyett közvetlenül gondoskodik.

morph on deer 2019.03.13. 19:30:48

@Sir Galahad:
”de ha a javaslat szellemében a jövőben valamiképp feltétele lesz a nyugdíjnak, vagy annak egy részének,”

És ember van még aki még el is hiszi, hogy ez így lesz?
És hirtelen kiderül, hogy téli- és nyári olimpiát is akarunk rendezni Felcsúton, és ezért pár hegyet kell építeni, meg egy tizenkét csillagos (!) sportszállóra Ráhelkének, és arra kell minden fillér?

Vagy egyszerűen csak Lőrincnek kell feljebb kapaszkodnia a dollármilliárdosok listáján, hogy ne érezze magát lenézve ott az alján annyira, esetleg netán elindul amagyar turisztikai űrutazás, vagy valami hasonlóan létfontosságú baromság, és huss, volt pénz, nincs pénz!
De a matricát majd felragaszthatod szeretteid koporsójára, hogy a (csalásbarát?) “családbarát program” révén kaptak 7 személyeset belőle, hogy mindenki kényelmesen elférjen benne...

morph on deer 2019.03.13. 19:36:45

@Willkommenskultur:
“Ja, ezt csinalja a Fidesz evek ota.”

Nem többet ad, hanem kevesebbet vesz el, ez messze nem ugyanaz, ha átgondolod.

Sir Galahad 2019.03.13. 19:41:46

@morph on deer: Akkor hagyjuk így és dőljön be a nyugdíjrendszer?

fátum 2019.03.13. 19:46:22

@Sir Galahad: Nem mintha sokat számítana, hogy mit csinál ebben az ügyben ez a kormány. Jelenleg is összességében kisebbségben vannak a szavazói. Ha ebből olyan nyugdíj szabályozást hoz ki, ami komoly hátrányokkal jár a gyermektelen vagy 1 gyermekes nyugdíjasok számára, akkor az a párt, vagy pártszövetség, ami ennek az eltörlését teszi a programja fő elemévé, kb. fél és egymillió közti plusz szavazatra számíthat. :-)

morph on deer 2019.03.13. 19:47:18

@Willkommenskultur:
“Egy terv”

Neee!!!! Hát már ő is?
Tisztára a SorosGyuri!
Neki is TERVE VAN!
A MATOLCSI TERV!!!!!

STOP Matolcsy!

Ne hagyjuk, hogy Matolcsy nevessen a végén!

Sir Galahad 2019.03.13. 19:53:10

@fátum: Nem ez az egyetlen téma, amit mérlegelnek a szavazás előtt az emberek.

chrisred 2019.03.13. 20:00:19

@Sir Galahad: Ha a magyar állam valamilyen problémával szembesül, háromféle megoldásban szokott gondolkodni:

A. Több adót szed be.
B. Kevesebb/rosszabb minőségű szolgáltatást nyújt.
C. A+B egyszerre.

fátum 2019.03.13. 20:08:04

@Sir Galahad: Azért írtam csak annyit, amennyit. A legfontosabb téma az, ami a létedet veszélyezteti. Onnantól a többi háttérbe szorul.

Sir Galahad 2019.03.13. 20:10:16

@chrisred: Általában minden szegény állam ezt csinálja.

igenember 2019.03.13. 20:18:22

haha az idióta bandzsa meghibbant...

Blogolo Blogi 2019.03.13. 20:19:19

@MAXVAL bircaman közíró: ugyvan! Tovabba inkabb tamogat kulfoldi migransokat zsebpenzzel, koszttal, kvartellyal, mint az itt szuletetteknek adna inkabb eselyt vagy biztositana ugyanilyen felteteleket.

Blogolo Blogi 2019.03.13. 20:32:39

@Sir Galahad: a nyugdijrendszer azert fog bedolni, mert tonkrebasztak az ongondoskodast, raadasul mostanaban arrol lehet olvasni, hogy a maganpenztarak utan az onkentesek penzet is kivanjak. Ez a gumicsont, amit most bedobtak a koztudatba nem old meg strukuralis problemakat, ugyanis attol, hogy valakitol elvesznek, meg nem lesz megoldva az emberek oregkori nyugellatasa, a rendszerben ettol nem lesz tobb penz.

Elkurtak, nem kicsit, nagyon. Es sokan meg tapsikolnak is nekik, aztan szepen elfelejtik kinek koszonhetik a par 10 ev mulva robbano helyzetet es teljes pofaval szidjak majd az aktualisan helyzetben levo politikai elitet. Effan.

morph on deer 2019.03.13. 21:33:24

@Sir Galahad:
“Akkor hagyjuk így és dőljön be a nyugdíjrendszer?”

Kétlem, hogy az a javaslat megoldást jelenthetne.
Elemi/végzetes hiba volt a MANYUP lerablása! Ugyanis csak a hasonló, egyedileg ellenőrízhető rendszerekben van meg a lehetôség arra, hogy ki-ki valóban a saját- és/vagy a hozzátartozója részére hosszabb távra biztosítsa a megélhetést.

Ez úgy nem megy, hogy dobjuk be a kalapba, és majd a viktor - vagy akárki - eldönti, hogy Bözsi néninek mennyi jut az általa-, és esetleg gyermekei által befizetett összegből!

Kizárt dolog, hogy a “zemberek” ennyire hülyék lennének..! (But at the other hand...)

Az államnak KÖTELESSÉGE, azaz KELL garantálnia egy bizonyos szintű nyugdíjat,- feltétel(ek) nélkül és minden körülmények között, - ami biztosítja a létminimumot.
Igen, ez akkor is így kéne, hogy legyen, ha az érdekelt soha nem is dolgozott, hanem “csak” gyereket nevelt és háztartást vezetett, azaz “a magyar nemzet” gyarapodásával töltötte idejét.

Ezen felül jöhetne a munkával és a befizetésekkel arányos rész, ha van, plus a prívát nyugdíjalapokba gyűjtött lóvé után járó rész.

Ez a módszer nem légbőlkapott, a svéd nyugdíj működik így, amit ismerek, mert érdekelt vagyok. Gondold végig: senki nem halhat éhen, vagy fagyhat meg, és igatából ez a kormány felelőssége, MINDEN magyarral szemben.
Aztán aki még tett hozzá, vagy tett félre, annak több jut, aki meg nem, annak nem.

Ennek nem kéne, hogy bármilyen köze is legyen ahhoz, hogy ki mennyire (volt) termékrny, vagy ki választott rossz minőségű óvszert!

Mert mi van akkor, ha Mari néninek van hat gyermeke, - tehát ő 120% pluszra jogosult, mert hatszor szült, - viszont gyermekei dologtalan, kábszeres ingyenélők?
Akkor aem áll fejre ez a rendszer, hiszen a lényeg CSAK a szülés, és az megtörtént?

Szóval ez - szerintem - jóval komplikáltabb kérdés, mint amit Matolcsy testvér valaha is átgondolt.
Közben pedig vannak működő példák az orra előtt, csak gondolom nem rléggé “magyarosch” és/vagy unorthodox...

Zoltán Rádi 2019.03.13. 22:11:52

Szerintem kár ezen vitatkozni, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. A zsarolásnak meg nem szabad engedni. Ez ennyire egyszerű.

teéjesenmindegy 2019.03.13. 22:33:36

Mit hőbörögtök?
Ha nincs gyerek, akkor nem lesz aki megtermelje a nyugdíjat. Ilyen egyszerű.

Azzal a marhasággal, hogy mi van azzal, akinek nem lehet gyereke pedig ne hazudozzatok. Tízezerből egy aki tényleg meddő. Hat pedig önmegvalósít, ami abban nyilvánul meg, hogy Coelho idézeteket ír a facebookra, és végigkefélteti magát a bulinegyed összes legénybúcsús angoljával.

gtri 2019.03.13. 23:41:37

Mint a bolsevikok. Szakmányban öntik az ideológiai gyönygszemeket a mások tulajdonának elvételéhez.
Van azonban egy szomorú tény amire Margaret Thatcher is felvívta már a figyelmet: „A szocializmussal az a probléma, hogy a végén úgyis elfogy a mások pénze.”

A MANYUP vagyon elfogyott. Az emberek pedig inkább otthon tartják készpénzben a pénzüket (vagy 6000 milliárd forintot) mintsem a Fidesz gondoskoó mancsaiba helyeznék azt. Tényleg, a Fideszek miért nem adják oda minden pénzüket pártjuknak és kormányuknak? Annyira azért ők sem hazafiak? :) Vagy csupa libsi kezében van a 6000 milliérd forint készpénz?
Mi a magyarázat? Még a fideszesek sem akarják a Fideszre bízni a pénzüket vagy a fideszeseknek nincsen pénzük, mert a munka alapű társadalomban ők képtelenek pénzt keresni (nem igazán fekszik nekik a munka)? :):):)

Belső, fideszes használatra szánt közvéleménykutatások biztosan mutatják, hogy ez a Botos házaspár + Matolcsy féle agymenés finoman szólva nem mondható "elsöprően népszerűnek". Annyira nem erős a NER, hogy kibírjon egy "a fiatalok még inkább kivándorolnak + minden gyermektelen a Fidesz ellen fog szavazni a következő választáson" kombót.

morph on deer 2019.03.13. 23:53:14

@teéjesenmindegy:
“Azzal a marhasággal, hogy mi van azzal, akinek nem lehet gyereke pedig ne hazudozzatok.”

Te mikor fogsz szülni, és hányat, darling?

Vagy már lefialtad a fejadagot, azért vagy ennyire elszabadulva?

Remélem, hogy azért a szaporulatból lesz elég az orbán család nyugdíjasainak ellátásához is! Nem élném túl, ítod számáha drága viktorunknak a szomszédban, Mészároséknál kéne tarhálnia, ha nyugdíjhoz szeretne jutni, és te nem biztos

morph on deer 2019.03.13. 23:58:33

@teéjesenmindegy:
mert te nem biztosítod számára a megfelelő számú cselédnépet...!
Ez birzasztó lenne, lásd be..!

Szóval nosza, tessék szaporodni, de izibe!
Meg ne tudjam, hogy nem dugnak téged tisztességesen, mert akkor kénytelen leszek téged hivatalosan “nemzetellenes”-nek nyilvánítani..!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.03.14. 00:08:55

A buzi fideszesek még dugni sem tudnak mert egész nap csak orbánra rájszolnak.

Aztán még csodálkozik a felcsúti parasztja hogy kihalóban van a magyar nép.

teéjesenmindegy 2019.03.14. 00:25:29

@morph on deer:
TE fasz, te. Hát mekkorát mondtál.
Egyébként reggelente akkorát pont szülök mint anyád.

teéjesenmindegy 2019.03.14. 00:27:34

@morph on deer: De az aranyeres vén picsádat amikor majd nem fogja senki tisztába tenni 20 év múlva, akkor majd gondolkodj, hogy esetleg mégis szaporodnod kellett volna, nem világmegváltó kommentekben kiteljesedni faszkalap

teéjesenmindegy 2019.03.14. 00:35:20

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
rájszolnak.
Bazmeg, hogy valakinek írásban is tájszólása legyen...

csakférfi 2019.03.14. 02:16:37

Egy idiòta aki ezt kitalàlta.
Mi köze a nyugdíjnak a gyerekekhez?
Semmi. Mivel a munkaadòm nem érdeklödik a gyerekeim szàma felöl....ha òrabért fizet.
A munkàmért kapom a pénzt....fizetem a nyugdíjjàrulékot.
Miért fizetne az àllam annak akinek nincs gyereke? Holott jàrna a befizetései utàn.
Csak néhàny istenverte idiòta képes összemosni a szezont a fazonnal.
Logikai bukfenc....ismét.
Ennél lejjebb lehet még?
Basszus "pàrtunk és kormànyunk"....mint a kàdàri szlogen.

Amineknevetadokelveszik 2019.03.14. 02:40:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tekintve, hogy kozben a gdp 154%-a lett a 2010-es gdp-nek, ez nem gond. Gdp aranyosan csokkent az allamadosag. Mikozben a deviza adosag aranya is csokkent, szoval eleg sok szempontbol jobb a helyzet, ha nem csak a te altalad kiragadott szamokat vizsgaljuk.
Persze ettol meg eleg sok minden szarul megy az orszafban, de ezzel pont nem lehet fogast venni rajtuk.

Utó Pista 2019.03.14. 06:03:48

@5perc: Te nagyon h.....elyes! A gyermeket nevelő nem dolgozik?

Sir Galahad 2019.03.14. 06:10:48

@morph on deer: 1. A MANYUP-ot abban a formában kénytelen volt megszüntetni a kormány, mert a nyugdíjpénztárból miatta kieső bevételek rövid időn belül államcsődhöz vezetett volna.
2. A svéd nyugdíjrendszert kár ide venni. Svédország egy gazdag nyugati állam, mi meg nem. Egyébként nálunk is van minimális szintű nyugdíj, 28.500 Ft az összege.
3. Az igazán igazságos nyugdíjrendszer nem csak a gyerekszámon alapul, hanem azon, hogy a gyerek mekkora befizetéssel járul hozzá a magyar nyugdíjrendszer fenntartásához.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.14. 06:14:24

@Sir Galahad: Tényleg? Az évi 300 milliárd forint a manyupba az államcsődhöz vezetett volna? :-)) baromira tisztában lehetsz a számokkal!

jatagán9 2019.03.14. 06:22:06

Semmilyen büntetésről nincs szó. A gyerekek felnevelése több tízmillió forintba kerül. Ezt a gyerekesek a gyerekekbe fektetik, hogy legyen a nyugdíjas éveikben is még társadalom, a gyerektelenek pedig a bankban fialtathatják. A világ legigazságtalanabb dolga, hogy a gyerektelenek egy fillért sem költenek a jövőjükre, mindent a gyerekesektől várnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.03.14. 06:24:50

@Amineknevetadokelveszik: Pont nem vagy tisztában a számokkal.
GDP
2010 - 98 milliárd euró
2017 - 124 milliárd euró
2018 - 126 milliárd euró

Hol van ez 154% ?

Utó Pista 2019.03.14. 06:48:23

@similar: Mondd, te nagyon h......elyes! Hol írtam ilyet?

különvélemény 2019.03.14. 06:51:25

Jé, egy 1 posztos álhír blog és egyből címlapos.
Micsoda meglepetés.

A hírt cáfolták, az index is törölte a hírt, mert kiderült, hogy az ÉS újságírója "véletlenül" félreértett valamit.
index.hu/gazdasag/2019/03/11/az_mnb_programja_durvan_buntetne_a_gyermekteleneket_a_nyugdijjal/

De látom, 1 nappal később csak kirakják sunyi módon...

Utó Pista 2019.03.14. 06:52:33

@csakférfi: Te nem férfi vagy, hanem szimplán hülye.
"Mi köze a nyugdíjnak a gyerekhez?"
Már a kérdés felvetése is nagyfokú sötétségre utal.

Utó Pista 2019.03.14. 07:04:20

Ami azt illeti fidesz szerzett egy szavazót magának. Utálom őket mint a szart, de olvasva a sok setét kommentelő felfogását, hogy a nyugdíjnak semmi köz e a gyerekhez, kiverte a biztosítékot nálam.
Szegény Fekete Gyula már a '70-es években kongatta a vészharangot.
.....nem kérem....itt a tücsök győzött.

morph on deer 2019.03.14. 07:09:54

@teéjesenmindegy:
“amikor majd nem fogja senki tisztába tenni 20 év múlva, akkor majd gondolkodj, hogy esetleg mégis szaporodnod kellett volna”

Még véletlenül sem.
Én nagyon jól elvagyok pár ügyeskezű nővérkével, akik a megfelelő javadalmazás ellenében akár csillogóra is szidolozzák az aranyeremet, merthogy “fussa”.
Ez nem erről szól.

Az a gond, hogy az idióta kormányunk az arcbalökött “legyünk a legolcsóbbak Európában” ötlet miatt képtelen annyi járulékot beszedni, amennyiből tisztességesen el tudná végezni a feladatát!

Erre - szerintük - mi a megoldás?
Kényszeríteni kell a lakosságot, hogy termelje meg a megfelelő számú ingyen személyzetet magának, hogy rájuk lehessen testálni egy újabb állami feladatot!
Fenyegetéssel, ijesztgetéssel, a fentihez hasonló idióta büntetésekkel, - és nincs vele gond!

Magyarul a nagy “nemzetthy” lózung, a “fogy a magyar” pusztán arról szól, hogy legyen aki majd törődik az öregekkel, és legywn aki elássa őket, mert az állam egyrészt képtelen erre, másrészt szarik az egészre!

Inkább hülye délibábokat kergetnek a sosem volt “régi dicsőség” helyreállítására, meg viktorka játszótereire költjük a számolatlan százmilliárdokat...

Engem ez nem érint, de rossz nézni a rengeteg szerencsétlen öreget, meg a még szerencsétlenebb hülyét, aki még tapsikol is a nemzetvesztés eme módjának..!

Utó Pista 2019.03.14. 07:10:57

Ezt azoknak akik a magánnyugdíj pénztárt tekintik megoldásnak.
Az utóbbi években hány olyan hírt lehetett hallani, hogy magánnyugdíjpénztár milliárdokat bukott?
Azaz az oda befizető leendő nyugdíjas.

www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/demografia-es-nyugdijrendszer-adalek-a-nyugdijrendszerek-makrookonomiajahoz--toth-istvan.76502.html%3famp

Utó Pista 2019.03.14. 07:13:08

@morph on deer: Az ügyeskezű nővérke honnan lesz?

rnz 2019.03.14. 07:13:41

Öröm látni, hogy hiába már a legelején többen is írták, hogy a fenti kis szösszenet nettó hazugság, még mindig itt a poszt és úgy marakodik 1-2 nyomorult. :D

Utó Pista 2019.03.14. 07:22:37

@morph on deer: Az állam dolga gondoskodni az öregekről.......

Na, az a hsz viszi a prímet az agyhalottak között.

nu pagagyí 2019.03.14. 07:25:11

@jatagán9: Ha valaki kap a közösből azt mástól veszik el. Történetesen a már az adó és járulékrendszert olyanra torzították, hogy a gyerektelenek fizessék a tenyészcsaládok gyerekkel kapcsolatos költségeit és immár a luxusautójuk árába is beszállhatnak.

Gyereket nem pénzért kell szülni. A család jövedelmét pedig jó lenne, ha munkával szednék össze a szülők, hogy ők is hozzájáruljanak valami másoknak is hasznos tevékenységgel az ország jólétéhez. Lehet segíteni többgyerekes családokat, de akik megkeresik a kellő jövedelmet, azoknak nem kell potyapénzt juttatni, legyen büszkék arra, hogy önerőből boldogulnak, ne pedig a markukat tartsák olyan pénzekért, amit náluk szegényebbek munkájának megsarcolásából lök oda nekik ez a rezsim, amelyik egyébként mélyen lenézi a munkát, az egyént, beleértve a gyerekeseket is.

citrix 2019.03.14. 07:28:19

Az Orbán rezsim levitézlett mszmp-s (kommunista, Moszkva barát) bandáját élénken foglalkoztatja a nyugdíjvagyon lenyúlása. Egyszer már elkommunizáltak 3000 milliárdot, most a maradék pénzt osztanák fel pártszimpátia, ki mennyit szült és egyéb kommunista ideológia szerint. A nyugdíj egy biztosítás, aminek semmi köze a megszült gyerekszámhoz. A ledolgozott évek és a befizetett járulék számít. Semmi más.

DFK 2019.03.14. 07:34:59

@Sir Galahad: de ez csak akkor oké, ha az adott szülő nem kap nyugdíjat, s nem is kell kapjon, hiszen kintről a gyerek küldi a lóvét.

Sir Galahad 2019.03.14. 07:38:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerinted hány éven keresztül kellett volna finanszírozni a MANYUP miatt kieső pénzeket? Ez összesen mennyi pénz és honnan vették volna el?

DFK 2019.03.14. 07:39:37

@nu pagagyí: kurva nagy tévedésben vagy. A gyerek olyan "produktim", aminek hasznát közösen az egész társadalom élvezi (pl a mai fiatalok is fognak odősen orvoshoz járni, 30 év múlva is kell vízszerelő, valakinek kell majd adót, járulékot fizetni). Szóval ha a haszon közös, a befektetés is legyen az.
Persze egy balos nem képes ennyire előregondolkodni.

DFK 2019.03.14. 07:42:54

Jó lenne, ha a poszter korrigálná a hazugságot.

DFK 2019.03.14. 07:46:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szerinted miből kellett volna pótolni évtizedekig az állami nyugdíjkassza ezen hiányát?

midnightcoder2 2019.03.14. 08:09:46

@DFK: Ja. Különösen azoknál a családoknál, ahol 3+ gyerek születik, és nem azért mert az utolsó iker. Ezek a gyerekek felnõve egészen véletlenül sem segélybõl és lopásból fognak élni, te pedig 70 évesen is fizetni fogod utánuk a segílyke illetve a börtön fenntartásának a költségét.

Másrészt, a mesterséges intelligencia elõretörésével egyre kevesebb lesz a melóhely. Ergo a mai gyerekek elég jó eséllyel saját magukat sem fogják tudni eltartani, nem hogy mást. Hogy ezt a társadalom hogy fogja majd megoldani jó kérdés, valószínûleg alapjövedelem lesz osztogatva kb. mindenkinek.

Harmadrészt, tegye fel a kezét az a fiatal, szülõképes korban lévõ ember, aki elhiszi hogy addigra mire nyugdíjba megy, nem fog drasztikusan átalakulni a rendszer, és Orbánéknak ez az agymenése mondjuk 30 év múlva is érvényben lesz. Egy ilyennel max. azt tudják elérni, hogy az a korosztály aki még számít arra hogy ezt még esetleg nyugdíj formában visszakap valamit a befizetéseibõl, veszettül nekikezd KATA-zni, vagy elhúz a fenébe külföldre, hogy gyûjtsön egy kis pénzt öreg napjaira. Ergo jó nagy ötökönlövés. A szomorú az az egészben, hogy ezek szerint Orbánéknál nincs senki aki ezt végiggondolja ?

Utó Pista 2019.03.14. 08:11:27

@nu pagagyí: Te szerencsétlen, csekély értelmű medvebocs. A te felfogásod szerint a gyereket nevelők mind munkanélküliek vagy alacsony jövedelemmel járó munkát végeznek, amit a gyerektelenek pótolnak ki a magas képzettségű munkájukból fizetett adójukból.
Gondolom, anyák napján a te tenyészállat családod királynőjét nem köszöntöd fel.

morph on deer 2019.03.14. 08:51:09

@Utó Pista:
“Az ügyeskezű nővérke honnan lesz?”

Lehet, hogy Thaiföldről. Bár én a japánokkal is szimpatizálok.
Majd meglátom, ha eljön az ideje.
Tudod ez arról szól, hogy én nem vagyok rászorulva arra, hogy egy családtagom istápoljon, mert úgy alakult, hogy meg tudom oldani.
Arra meg végképp nem, hogy a helyi idősgondozást vegyem majd igénybe.

Viszont ennek biztosítása állami feladat, akármit is gondolsz. Legalább is civilizált országokban ez így van.
Az ellátás szintje lehet az, ami függ az anyagi lehetőségeidtől, de az alapellátásra akkor is jogosult vagy, ha semmid és senkid sincs!
Mondom: civilizált országokban!

midnightcoder2 2019.03.14. 08:57:06

@morph on deer: A japánoktól biztosan nem, õk a saját lakosságukat sem bírják ellátni nõvérkékkel. De addigra szerintem robotnõvérkék lesznek.

midnightcoder2 2019.03.14. 08:59:09

@Utó Pista: Maradjunk annyiban, hogy azok akik _ma_ 3 gyereknél többet nevelnek, általában nem azok a családok akik a rendszerbe beteszik a pénzt, hanem azok akik kiveszik belõle. Azt, hogy 30, 50, 70 évvel ezelõtt mi volt a helyzet, más kérdés. Ma ma van.

2019.03.14. 09:08:25

@morph on deer: Vagyis te ideád szerint a társadalom számolja fel önmagát. Végső stádiumban pedig majd thaiföldi nővérkék fogják az utolsó magyarokat ágytálazni. Szép jövőkép..

chrisred 2019.03.14. 09:39:28

@DFK: Ahogy a dolgok haladnak, lehet, hogy a 30 év múlva se orvos nem lesz, se vízszerelő, de hogy adót kell majd fizetni, az hétszentség.

chrisred 2019.03.14. 09:45:26

@jatagán9: A gyermektelenek több adót fizetnek (családi adókedvezmény), amivel hozzájárulnak, hogy a gyerekes családok családi pótlékot kapjanak, az állam működtesse a közoktatási rendszert, ingyen egészségügyi ellátást nyújthasson, nem beszélve a gyerekeknek vagy a gyerekekért járó egyéb kedvezményekről és támogatásokról.

vincent66 2019.03.14. 09:50:27

Parlamentininja láthatóan hozott anyagból dolgozott, de ezzel a hitvány munkával egyszerűen hazudik. Az MNB anyaga letölthető.(www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mnb.hu/letoltes/versenykepessegi-program.pdf&ved=2ahUKEwimudPunYHhAhUxposKHb2uByQQFjADegQIBhAB&usg=AOvVaw3xv1UILO1oI8e8QbAJZ0QW)
Ha veszi a fáradságot és átlapozza a kb 300 oldalas tanulmányt, a 119.oldalon a 40.pontban megtalálja a témával kapcsolatos javaslatot, amiben semmilyen csökkentés nem szerepel.

Erről tényszerűen ennyit lehet mondani.

konrada 2019.03.14. 10:06:02

@chrisred:
Ebben azért ne legyél biztos.
...hiszen egy tizenéves gyerek megeszik annyit, mint egy felnőtt, ruhája jobban kopik, gyorsan kinövi, abból is több kell, és sorolhatnám a költségeket, melyen mind ott a 27% áfa, miközben az SZJA meg csak 15%, amiből valamennyivel kevesebbet fizet be a szülő...

(Jó, rendben, a gyerektelen is elkölti a pénzét, de nem biztos, hogy olyan termékre, szolgáltatásra, amiből a magyar államhoz ugyanannyi folyik be, mint egy gyerek költsége után, lásd: külföldi út, import prémiumtermék....)

Utó Pista 2019.03.14. 10:30:00

@chrisred: Te mennyi áfát fizetsz és mennyit egy 3 gyerekes,?

Utó Pista 2019.03.14. 10:31:53

@midnightcoder2: Azoknál nem is releváns a majdani nyugdíj kiegészítése.

chrisred 2019.03.14. 10:33:14

@konrada: Teljesen esetleges, hogy ki mennyit és hogyan költ a jövedelméből. Meg az is, hogy egy család hogyan gazdálkodja ki a gyerek ellátásának, nevelésének költségeit.

chrisred 2019.03.14. 10:36:38

@Utó Pista: Az egy gyereknyi különbség úgy 20 ezer körül lehet áfában. De lehet, hogy kevesebb, mert három gyerek között már tuti van két ugyanolyan nemű, akiknél a kisebb hordhatja a nagy levetett cuccait.

konrada 2019.03.14. 10:38:47

@chrisred:
Na már meg is találtad azt az adóbevételt, amit oda adnak kedvezményként az SZJA-ból...;))

chrisred 2019.03.14. 10:44:41

@konrada: Hát nem egészen, mert a családi adókedvezmény különbség viszont majdnem 60 ezer.

morph on deer 2019.03.14. 10:51:48

@midnightcoder2:
“ De addigra szerintem robotnõvérkék lesznek”

Legalább nehezebben fárad :))

teéjesenmindegy 2019.03.14. 10:56:37

@chrisred: De bazmeg, ha nincsenek gyerekek, akkor nem lesz termelés és nem lesz bevétel, te meg baszhatod a számításaidat, hogy szerinted mi jár, meg mi nem.

chrisred 2019.03.14. 11:06:43

@teéjesenmindegy: Majd termelnek a robotok, bár az tény, hogy a magyar munkaerő olcsóbb és igénytelenebb.

teéjesenmindegy 2019.03.14. 11:06:55

@morph on deer:
"Tudod ez arról szól, hogy én nem vagyok rászorulva arra, hogy egy családtagom istápoljon, mert úgy alakult, hogy meg tudom oldani. Arra meg végképp nem, hogy a helyi idősgondozást vegyem majd igénybe. "

Ja, mondod ezt most, amikor kutya bajod, és fiatal vagy. A tapasztalat pedig, hogy pont az ilyen nagyarcú hülyék nyígnak a legjobban, hogy valamelyik nővér fogja a kezét 2 percig. De te túl hülye vagy, hogy ebbe belegondolj. Majd rábaszol. Emlékezz

konrada 2019.03.14. 11:13:38

@chrisred:
Ezt a majdnem 60 ezret nem értem.
Ami tény: 1 gyerekre 10 ezer a kedvezmény (a te számításod alapján már áfában bőven megvan...)
kettőre 40 ezer (Annyi, mint te számoltál)
háromra 99 ezer, ez tényleg több, csak ehhez meg az kell, hogy kedves szüleje az átlag dupláját keresse meg - 660 bruttót - mert átlagjövedelemnél még 60 ezres adójóváírás se jön le...

teéjesenmindegy 2019.03.14. 11:14:05

@chrisred: Jaja. Majd a robotok. Igaz, hogy ezt remélték már az 50es években is, de majd biztos azok fognak termelni.
Komolyan ebben reménykedtek, és ebben látjátok a jövőt?
index.hu/kulfold/2019/03/10/kalifornia_robot_orvos_video_diagnozis/

Tényleg, komolyan érdekel, hogy hogyan lehet úgy hozzáállni a világhoz, hogy "hát addigra majd kitalálnak valamit". Nem kell atomerőmű (mert a patás találta ki) majd fejleszteni fogják a napelemeket. Nem kell gyerek, majd lesznek robotok. Ez valami technokrata vallás- várjátok a megváltót. Ha meg nem jön el, akkor mi van?

chrisred 2019.03.14. 11:14:57

@konrada: A 99 ezer és a 40 ezer közti különbség.

chrisred 2019.03.14. 11:21:09

@teéjesenmindegy: Sehol nem írtam olyat, hogy nem kell gyerek.

konrada 2019.03.14. 11:32:29

@chrisred:
Jaaa...
...mert elvégre a 3 gyerekesek alapvetően - legalábbis szerinted - az átlagjövedelem dupláját megkeresők közül kerülnek ki...;))

chrisred 2019.03.14. 11:36:35

@konrada: Ezt meg én nem értem.

Utó Pista 2019.03.14. 11:41:26

@chrisred: Te aztán sok gyereket nevelhetsz.

konrada 2019.03.14. 11:51:45

@chrisred:
660 ezer forint fizetés 15% SZJA tartalma 99 ezer forint.
Az átlag bruttó bér cca. 330-340 ezer.
Mit nem értesz?

chrisred 2019.03.14. 11:58:20

@konrada: De ha arra irányult a kérdés, úgy jogos, hogy nagyjából ennyi jövedelem a minimum, ahol látom az anyagi fedezetét három gyerek bevállalásának. Ami lehet egykeresős családban az átlagfizetés duplája, de az is, hogy mindkét szülő az átlagkeresetet viszi haza.

sas70 2019.03.14. 12:47:19

Mennyi a terv elvtársak? Akkor annyi fog születni! És ezt megmondták a disznónak is?

Utó Pista 2019.03.14. 19:43:23

@chrisred: ...hogy ennyire tudod a gyerekek ruháztatásainak módját.
A kisebbik hordja kb 7 éves koráig működik.

morph on deer 2019.03.14. 22:03:09

@teéjesenmindegy:
”Ja, mondod ezt most, amikor kutya bajod, és fiatal vagy.”

Nem és nem. Azaz nem kutya a bajom, és fiatal sem vagyok már vagy fél évszázada.
Csak éppen meg tudom engedni magamnak, hogy ha kell egy nővér, akkor majd “veszek egyet” valahonnan.
Vagy éppen kettőt, mivel “Three of a Perfect Pair” (m.youtube.com/watch?v=QilNVTZx5CI)
Igen, ennyire öreg vagyok. Mindenesetre most még nem a kedves nővéreknél tartok ;))

Na ezért nem igazán érdekel a probléma gyakorlati része, viszont elvben nagyon komoly parancsuralmi Ratkó szaga van a dolognak, - hogy ne menjek messzebb a történelmi példákért.

Beteg személyek által beteg módon megvalósítani szándékozott beteg ötletek, semmi több.
Drága jó viktorunk már ezt is erővel próbálja megoldani, - pedig ésszel kéne,- meg is látszik az eredményen.

Közben fogynak a szolgák, és maholnap nem lesz ki fölött uralkodni, gondold csak el!
Itt lesz őfelsége, ⅔ viktor mihály, és nem lesz sehol az istenadta nép, hogy dícsérje!
Cudar egy világ lesz, ha nem dugtok kicsit szorgalmasabban, meg fogod látni!

morph on deer 2019.03.14. 22:07:29

@teéjesenmindegy:
“Ha meg nem jön el, akkor mi van?”
:)
Akkor majd eljönnek a kicike kínaiak, ne aggódj egy percig se!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.03.14. 23:26:15

@morph on deer:

"fiatal sem vagyok már vagy fél évszázada"

Akkor úgy 70 körül lehetsz.
Basszus, nem tudtam, hogy egy vénember vagy. Így utólag is elnézést kérek tőled, amiért úgy szoktam szólni hozzád, ahogy egy szellemileg friss emberhez szokás. A te korodban már az is jelkentős szellemi teljesítmény, hogy tudsz számítógépet használni.

"elvben nagyon komoly parancsuralmi Ratkó szaga van a dolognak"

Bizonyára a Ratkó-korszakban voltál fiatal. Teherbe ejtettél egy csajt, aki kénytelen volt megszülni a gyereket, téged meg belekényszerített egy nem kívánt házasságba. Szar ügy lehetett, megértelek. De azért ne láss rémeket ott is, ahol nincsenek, itt elküreteltetheted a zabigyerekedet, sőt kimondottan az emberiség génállományának hasznára válik, ha így teszel.

Végtére is micsoda nácizmus, hogy Orbán magyar - pfújjj! MAGYAR! - gyerekekkel akarja megoldani a demográfiai problémát, nem pedig arab és néger importból.

"Akkor majd eljönnek a kicike kínaiak, ne aggódj egy percig se!2

Addigra már nem a kínaiak fognak Európába vágyódni, hanem az európaiak Kínába. Ide Európába csak az arabok és a négerek fognak jönni, ők is csak azért, mert a kínaiak szarnak a dublini meg az ENSZ- és egyéb egyezményekre, és halomra fogják lőni azokat a semmirekellőket, akik a világ akkorra élen járó gazdaságába akarnak betolakodni.

csakférfi 2019.03.15. 01:56:26

@Utó Pista:
Hogy hülye lennék?
Valòban.....fizetem a gyerektartàst immàr 8.-éve a 18 éves fiam utàn.
A fizum 20%-a ugrik.
Ja.....meg van egy màsodik feleségem akinek van két kamasz gyereke....ezeknem a "jòlétéhez" is hozzàjàrulok.
Érettségi....jogsi....kaja és zsebpénz...villany....fütés...könyvek...stb.
Tényleg hülye vagyok.
Szòval az ö befizetéseik fogjàk a nyugdíjamat fedezni?
Ha több akkor többet kapok?
Ha nem akkor meg kevesebbet?
Mi van akinek nincs gyereke?
Az adòjàbòl nem fizették a gyerekeim tanàrait? Iskolai fütését...takarítàsàt...tanedzközeit...krétàt sem én vettem.....sem az okos tàblàt.
Hanem a melòsok adòjàbòl.
Lényegtelen volt...van-e gyereke.
Szòval milyen jogon vonja le a nyugdíjat az àllam a gyerektelenektöl?
Mikir az adòjukon keresztül közvetve hozzàjàrultak a gyerekeim tanítàsàhoz.
Erre vàlaszolj te "nem hülye".

chrisred 2019.03.18. 05:52:19

@Utó Pista: Ha mondjuk a legkisebb gyerek a három közül hétéves lett, akkor mennyi a legnagyobb? Mennyi ideig kell mindhárom gyerek öltöztetésével külön foglalkozni?
süti beállítások módosítása